Olen lapsesta asti ollut innokas kielen rääkkääjä. Saan parhaat kiksini kielipuolisista vitseistä, ja murreverbaalikot saavat vatsa(lihakse)ni hytkymään.  Nyt olen saanut tämän mahtavan foorumin, jossa viilata pilkkua omalta osaltani.

Ensimmäinen viilauskohteeni olkoon mainokset, joissa ääneen pääsevät henkilöt eivät osaa puhua omaa kieltään. Mainoksen tekemiseen kun ei riitä ihan pelkästään hyvä ääni. Lukijan pitäisi myös sisäistää tekstinsä ainakin sen verran, että kuulostaa, kuin hän ajattelisi, mitä sanoo. Kun tekstin lukee paperilta ja pitää tauot pilkkujen kohdalla, ei hyvältä kuulosta.

Suomalaissanoissa on myös omanlaisensa korostus. Paino yleensä laskee sanan loppua kohti. Kun siihen lisätään yleiset yhdyssanaongelmat,  kuullaan mummonlihaPULlista ja naistennahkaHANSkoista, korostus suuraakkosin merkittynä. Joku voi nyt ajatella, että pienet ovat muijan murheet, mutta kun tuo painon sijainti muuttaa sanan merkityksen! Olen suuri ihmisystävä ja ostan paljon mieluummin naisten nahkahanskat kun naistennahkahanskat.

Mikä on sinun hauskin netissä tai printissä tapaamasi kielikukkanen?